Leivonta-

mausteet

Auringonkukan siemen 180 g
Elintarvikekäyttöön puhdistetut ja valitut auringonkukan siemenet käytetään erilaisten leipien ja sämpylöiden tekoon. Voidaan myös syödä sellaisenaan tai voidaan lisätä salaatteihin ja aamiaisruokiin.

Hasselpähkinärouhe 160 g
Hasselpähkinärouhetta käytetään jälkiruokien ja kakkujen valmistuksessa.

Hedelmäströsseli 220 g
Hedelmäströsseliä käytetään kakkujen ja leivonnaisten koristeluun. Koristele juuri ennen tarjoilua.
Ainekset: sokeri, liivate, elintarvikevärit (E150, E153, E120), aromiaine (tuttifrutti).

Kaakaojauhe 150 g
Kaakaojauhetta käytetään leivonnaisiin, jälkiruokiin ja juomana. Sekoita kupissa yksi teelusikallinen kaakaota ja kaksi teelusikallista sokeria, lisää kuuma maito tai vesi samalla sekoittaen. Voidaan sekoittaa myös kylmään maitoon ja juoda sellaisenaan tai lämmittää mikrossa.
Ainekset: Kaakaojauhe, happamuudensäätöaine (kaliumkarbonaatti).

Kaneli 150 g

Jauhettua kanelia käytetään leivontaan, jälkiruokiin, juomiin ja omenaruokiin. Se sopii myös puurojen, viilin, jäätelön ja kermavaahdon mausteeksi.

Kardemumma 170 g
Kardemumma on mausteliljojen heimoon kuuluvan kardemummakasvin kuivattu hedelmä. Kardemumman hedelmä kelpaa mausteeksi kokonaisuudessaan mutta arvokkaimpia ovat tummanruskeat siemenet. Niiden sisältämä eteerinen öljy haihtuu jauhetusta kardemummasta helposti. Kardemummaa käytetään Suomessa lähinnä leivonnaisten, jälkiruokien ja juomien mausteena. Kardemumma on myös curry mausteseoksen tärkeimpiä aineita. Kokeile myös kardemummakahvia lisäämällä kardemummaa kahvisuodattimeen kahvin kanssa.

Leivinjauhe 240 g
Leivinjauhetta käytetään leivonnaisten kuten kakkujen nostatukseen.
Ainekset: hapan natriumpyrofosfaatti (E450a), natriumkarbonaatti (E500), tärkkelys.

Nonparelli 280 g
Nonparellia käytetään leivonnaisten kuten täytekakkujen ja jälkiruokien esimerkiksi jäätelöannosten koristeluun. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kestää paistamista +200 astetta.
Ainekset: sokeri, tärkkelys, elintarvikeväri E160a.

Manteli kuorittu kokonainen 190 g
Mantelia viljellään Välimeren maissa sekä Kaliforniassa. Mantelipuun siemen jota kutsutaan manteliksi sisältää runsaasti noin 50 % rasvaa eli manteliöljyä ja noin 20 % valkuaisainetta, proteiinia ja loppu on vettä ja kuitua. Mantelia käytetään rouheena ja jauheena leivonnaisiin ja se on marsipaanin raaka-aine.

Mantelilastu 100 g

Mantelirouhe 160 g

Raesokeri 210 g
Heino's taste sarjan raesokeri on leivontaraesokeri, joka kestää esimerkiksi leivonnaisten päällä paistouunin kuumuutta sulamatta. Sopii pitkojen, pikkupullien, korvapuustien, marjapiirakoiden ym. koristeluun.
Ainekset: sokeri.

Ruokasooda 400 g
Nostatusaine leivonnaisten tekoon.
Ainekset: sooda.

Seesaminsiemen 190 g
Seesamin siemeniä käytetään leivontaan ja ruuanlaittoon.

Suklaaströsseli 230 g
Suklaaströsseliä käytetään leivonnaisten, jälkiruokien jäätelön koristeluun.
Ainekset: sokeri, liivate, elintarvikevärit ( E150, E153 ja E120),aromiaine (kaakao).

Vanilliinisokeri 290 g
Vanilliinisokeria käytetään leivontaan, jälkiruokiin, maitoa ja kaakaota sisältäviin juomiin sekä kermavaahtoon antamaan hienostunutta vanilliinin makua.
Ainekset: sokeri ja luontaisen kaltainen aromi (vanilliini).

Yksilöllinen ja joustava palvelu

Aromix Erikoiskahvi Oy  ●  Lemminkäisenkatu 36, 20520 Turku  ●  aromix@aromix.fi  ●  puh. (02) 234 5033

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello