Alkuperämaakahvit

papuina ja jauhettuna

Kahvien aatelia. Eksoottisia ja persoonallisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa. Makuja, jotka todella erottuvat ja varmasti ovat maistamisen arvoisia.

Miksi kahvin pitäisi olla aina täsmälleen samanmakuista? Kuten viinejä, erilaisia kahvejakin on lähes rajattomasti. Kahvisekoituksissa on yleensä vain ripaus eksoottisempia lajikkeita, jolloin yksittäisten lajikkeiden makua on erittäin vaikea erottaa. Sen sijaan alkuperäiskahveissa maku tulee selvästi esille. Maistelemalla eri lajikkeita opit tuntemaan, miltä eri kahvit maistuvat ja huomaat, että lajikkeiden väliset erot ovat hämmästyttävän suuria. Maku vaihtelee myös jonkin verran satokausittain, ja tietenkin eri valmistusmenetelmistä tulee huomattaviakin eroja. Samoin vaikka makuasioista ei voikaan kiistellä ja maku on aina myös tottumiskysymys, kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti mahdollisimman monia eri lajikkeita.

Mikä on sinun uusi suosikkisi?

Tässä muutamia lajikkeita, joista voit aloittaa tutustumisesi kahvien maailmaan.

Colombia Excelso
Pehmeäarominen ja tasapainoinen, hieman makeahko, perinteinen kahvi.

Costa Rica Tarrazu
Täyteläinen, voimakkaan aromaattinen kahvi.

Etiopia Djimmah Mokka / Sidamo Mokka
Korkealaatuinen voimakas, mutta silkinpehmeä etiopialainen kahvi.

El Salvador Pacamara
Hienostunut ja runsasarominen, kermaisen makea isopapuinen kahvi.

Guatemala Antigua
Runsasarominen, savuisen mausteinen Guatemalan kahvi.

Honduras La Flor
Kevyt ja hienoarominen, yksi parhaista Keski-Amerikan kahveista.

Java Lintong
Eksoottinen Jaavan kahvi. Syvän pehmeä, runsasarominen ja täyteläinen.

Kenia AA / Kenia Helmipapu
Korkealaatuinen, hienostunut ja täyteläinen kahvi. Yksi suosituimmista alkuperäiskahveista.

Mexico Maragogype
Suosittu meksikolainen jättipapulajike. Pehmeä ja täyteläinen, hieman makeahko aromi.

Yksilöllinen ja joustava palvelu

Aromix Erikoiskahvi Oy  ●  Lemminkäisenkatu 36, 20520 Turku  ●  aromix@aromix.fi  ●  puh. (02) 234 5033

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello